تبلیغات
میوه های شفابخش
میوه های شفابخش




En: cherry

کرز حامض :Ar

نام علمی: prunus cerasus

تیره: گلسرخیان

اشکال دارویی: میوه، دنباله آن (دم) پوست درخت.

خواص درمانی: ادرار آور، مسهل، ضد التهاب، شاداب کننده، ضد آرتروز، مقوی معده، تصفیه کننده ی خون.

ترکیبات و ویتامین ها: سرشار از ویتامین های C, B, A مواد قندی، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم.

موارد استفاده: درد کبد، رماتیسم، تب، نقرس، سوئ هاضمه، تسکین اعصاب، پاک کردن روده و... .



ادامه مطلب...

  • مشخصات ظاهری:
درختی است که بلندی آن می تواند به 5 تا 20 متر برسد. شاخه هایش ناصاف، گسترده و گاهی آویزان است. پوست تنه ی درخت تیره، پوست شاخه های آن صاف، سبزه و سپس قهوه ای و سرخ براق می شود و برگ هایش بیضی، براق، کنگره دار و دارای دمبرگ کوتاه است. گل های گیلاس، کوچک و به رنگ سفید است و دارای 5 گلبرگ و 5 کاسبرگ و 5 پرچم می باشد که در ماه فروردین ظاهر می شود و تا اواسط اردیبهشت دوام می آورد و میوه های آن در ماه خرداد خوب می سد.
میوه های گیلاس گرد یا بیضی شکل و به رنگ زرد مایل به قرمزی است و گاهی رنگ آن قرمز و کم و بیش تند می شود. پوست و گوشت گیلاس به هسته ی آن چسبیده است.

  • خواص آب میوه:
آب گیلاس، تامین کننده ی عناصر معدنی بدن، تصفیه کننده ی خون و ضد رماتیسم است و چون طعم مطبوع (مخصوصا انواعی ار آنها که کمی ترش مزه اند) دارد، نوشابه ای مفرح و نشاط آور به حساب می آید. که برای مبتلایان به تصلب شراین، پرخونی، نقرس و آرتریت (التهاب و درد مفاصل) مفید و درمان کننده می باشد. به علاوه انرژی زاست، و چون اثر دفع مواد سمی بدن را دارد، می تواند یک عامل جلوگیری کننده ار پیری زودرس به شمار می آید. مبتلایان به التهاب مفاصل، چاقی و یبوست می توانند شیره ی یک کیلوگرم گیلاس رسیده را روزانه مصرف کنند.

  • مقدار و طریقه مصرف:
30 گرم دم گیلاس تازه یا خشک را در مقداری آب به مدت 5 دقیقه بچوشانید. سپس این جوشانده را تا داغ است روی 250 گرم گیلاس و یا برش های سیب درختی بریزید، تا 20 دقیقه دم بکشد، سپس از صافی بگذرانید و در طول روز آن را کم کم بنوشید تا به راحتی برونشیت شما را معالجه کند.
مغز هسته ی گیلاس برای تسکین درد معده و روده به ویژه نزد اطفال در طب قدیم به کار رفته است. ولی امروزه معلوم شده که مغز هسته ی گیلاس و آلبالو دارای گلوکز یدی می باشند که اسید سیاندریک تولید می کند که خاصیت سمی دارد و خوردن 250 تا 350 گرم گیلاس در ابتدای غذا برای لاغری و تناسب اندام افراد چاق مفید و موثر است.
برای معالجه تب می توانید 20 تا 30 گرم دم گیلاس و هسته ی گیلاس را با هم در یک لیتر آب سرد بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید و سپس 15 دقیقه آن را دم کنید و پس از صاف نمودن و شیرین ساختن آن، به میل خود هر روز بنوشید.
جوشانده ی 30 گرم دم گیلاس در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه برای معالجه بیماری استسقاء موثر است.
اغلب 30 گرم دم گیلاس را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه می جوشانند و ان را برای معالجه نقرس و درد روماتیسم مصرف می کنند. اگر دم گیلاس خشک را مصرف می کنید بهتر است قبل از مصرف دوازده ساعت آن را در آب سرد بخیسانید تا نرم شود.

  • موارد مصرف در زیبایی:
استفاده از گوشت له شده گیلاس روی پوست گردن و صورت به آن آرامش می بخشد. به کار بردن گیلاس مخصوصا برای پوست های چرب توصیه می شود. به شرط آن که نخست پوست را از هر ماده خارجی پاک کنند.


تذکر:
  1. میوه ی گیلاس را باید خوب بجوید تا به راحتی هضم شود.
  2. خوردن گیلاس پس از غذا سوء هضم می شود. و ایجاد کرم معده می نماید.








نوشته شده در تاریخ یکشنبه 1 بهمن 1391 توسط Maryam


درباره وبلاگ
آرشیو مطالب
آخرین مطالب
نویسندگان
موضوعات
پیوند ها
آمار سایت

لینک باکس

موبایل

فال حافظ

دانلود

خرید اینترنتی