تبلیغات
میوه های شفابخش
میوه های شفابخش




En: cucumber

منشاء - قثاء :Ar

نام علمی: cucumis satirusl

تیره: کدوییان

اشکال دارویی: میوه، تخم.

خواص درمانی: نرم کننده، ملین، مسهل، ادرار آور، دافع کرم کدو، آرام بخش و... .

ترکیبات و ویتامین ها: شامل ویتامین های A و C لیپید، پروتید، گلوسید قند، کاروتین، پکتین و... .

موارد استفاده: ناراحتی های جلدی (خارش پوست، آلرژی،خستگی و... ) دفع سموم و چربی های مضر، ضد ناراحتی های عصبی، آرام بخش، خواب آور


ادامه مطلب...
  • مشخصات ظاهری:

خیار که از آسیای مرکزی پدید آمده است، تقریبا در سرتاسر کره زمین کاشته می شود. گیاهش دارای پیچک های ساده است که به آن امکان بالا روندگی می دهد. گیاه می تواند به بلندی 2 تا 3 سانتی متر برسد، برگ هایش متناوب، ساده، پنجه ای و دندانه دارند.
گل هایش زرد رنگ است و به عرض 3 سانتی متر می رسد (پنج کاسبرگ + پنج گلبرگ) گل هایی که در زیر گیاه جمع می شوند 5 پرچم دارند.
گل های ماده در قسمت فوقانی گیاه جای دارند و منفردند. گل در آخر بهار و ماه های تابستان باز می شود.

  • خواص آب میوه:

آب خیار دارای اثر حل کننده و دفع اسید اوریک، تصفیه کننده خون و ضد سم دارد. طمع آن به تنهایی بی مزه است و باید آن را با آب سیب، آب هویج، و کرفس مخلوط نمود. آب خیار را سال هاست که در معالجه کلیه مصرف می کنند زیرا آب خیار کلیه را شستشو می دهد و مفید است.

  • مقدار و طریقه مصرف:

استعمال داخلی:

در استعمال داخلی جهت دفع کرم کدو به مقدار محدود به کار می رود.

استعمال خارجی:

مرهم: خیار تازه را حلقه حلقه کرده برای درمان سوختگی های سطحی، خارش و رفع گزش زنبور روی موضع درد بگذارید. روزانه چندین بار آن را تجدید کنید.

نام دارو: خیار.
مصرف دارویی: ضد خارش پوست.
مقدار مصرف: ابتدا خیار را خوب شسته، پوست آن را بگیرند و سپس مابقی آن را نرم کوبیده به صورت ضماد بر پوست بگذارند. تا تسکین خارش روزی چند مرتبه ادامه دهند.

نام دارو: تخم خیار.
مصرف دارویی: ضد تشویش و دلهره، ضد ناراحتی های عصبی، ضد بی خوابی.
مقدار مصرف: تخم خیار را نرم کوبیده، صبح، ظهر و شب (بالغین) هر دفعه حداکثر تا 5 گرم (یک قاشق غذاخوری) تناول نمایند.
برای درمان بی خوابی فقط شبها یک یا دو قاشق چایخوری با کمی شکر تناول نمایند (کودکان به نسبت سنشان کمتر)

  • موارد مصرف زیبایی:

خیار به خاطر خاصیت نرم کنندگی اش در صنعت لوازم آرایش کاربرد فراوان دارد. در این صنعت چندین فرآورده هست که خیار به تنهایی یا همراه گیاهان دیگری از قبیل هوفاریقون - که به خاطر خاصیت قبض شهرت دارد -استفاده می شود. از خیار می توان به آسانی شیری فراهم کرد. دو خیار شسته و پوست کنده را ربع ساعت در یک لیتر آب بپزید و در آب حاصل از پخته شدنش له کنید. به این شیر یکی دو قاشق روغن بادام شیرین اضافه کنید. آب حاصل از پخته شدن خیار به تنهایی لوسیون فوق العاده ای برای شست و شوی پوست صورت است. هم چنین از قرار دادن مستقیم حلقه های نازک خیار روی پوست صورت و گردن به مدت یک ربع ساعت، می توان از آن به عنوان ماسک خوبی استفاده کرد.

  • طب اسلامی:

پیامبر اکرم (ص) خیار را با نمک و خربزه را با پنیر می خورد و میوه را به صورت تر می خورد و گاهی خربزه را با دستان خود می خورد.

تذکر: خیار برای معده های حساس، نا مناسب است و تنها به صورت پخته مصرف گردد.






نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 30 شهریور 1391 توسط Maryam


درباره وبلاگ
آرشیو مطالب
آخرین مطالب
نویسندگان
موضوعات
پیوند ها
آمار سایت

لینک باکس

موبایل

فال حافظ

دانلود

خرید اینترنتی